Denna choklad cheesecake har varit en stor favorit i vår familj i många år. Så enkel att göra och så smaskit god !
Botten
10 digestivekex
75 g smält margarin
Fyllning
200g naturell smältost t ex philadelphia
150g Marabou mjölkchoklad (mörk eller ljus efter smak)
2 msk Espresso House Hazelnut Coffee Syrup
1 1/2 d vispgrädde
1/2 msk vaniljsocker
Botten
Lägg kexen i en plastpåse och banka sönder dem med en kavel eller liknande. Smält margarinet, blanda med kexsmulorna och tryck ut i bakform (med avtagbara kanter) lägg gärna bakplåtspapper i botten på formen. Ställ sedan formen i kylskåpet i ca 1 timma.
Fyllning
Vispa grädden, ej för löst. Smält chokladen över vattenbad. Blanda smältost, vaniljsocker och Hazelnut Syrup i en skål. Blanda ner den smälta chokladen (låt den svalna något, men den ska fortfarande vara ljummen). Rör ner grädden i choklad-/smältostsmeten. Rör väl. Bred ut smeten över botten. Låt stå i kylskåp minst 1 timma innan servering. Garnera med t ex bär och mynta.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar